Annons

Den 19-åriga eleven misstänks ha våldtagit en lärare på en gymnasieskola på Höglandet. Den 20 september beslutade Eksjö tingsrätt att häkta eleven, enligt Aftonbladet på sannolika skäl.

– Nu har vi två veckor på oss att väcka åtal, vilket är den sedvanliga tidsfristen. Nu kvarstår utredningsåtgärder, vi ska höra fler personer och genomföra tekniska utredningar, sa åklagare Klas Lööf, till P4 Jönköping då.

Försvaret sa då till P4 Jönköping att de tänkte överklaga häktningen.

– Är det bara de här bevisen som finns så räcker det nog inte till en fällande dom. Min klient nekar till brott för han har inte gjort nånting, sa 19-åringens försvarsadvokat Gustaf Ljunggren då.

Annons

Stefan Sundling, chef på polisens grova brott-grupp, berättar att det just nu pågår flera förhör, bland annat med vittnen.

– Det betyder inte att det handlar om vittnen som sett något visuellt, utan det kan också handla om hörsägen. Vi väntar också på viss teknisk undersökning. Bland annat har vi vissa spår som har skickats på analys, säger Stefan Sundling.

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum den 14 september.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och jag tycker att det är ett fruktansvärt brott, var det än inträffar, har gymnasiechefen sagt i en tidigare kommentar.

Enligt Aftonbladet är 19-åringen känd sedan tidigare och då har det gällt bland annat narkotikabrott och våldsamt motstånd.