Annons

Jönköpings IK och tränaren Robert Nordlund gick skilda vägar efter den gångna säsongen. Laget har åter samlats för att försäsongsträna, men man gör det utan huvudtränare.

– Det förs dialoger med flera tränare, men ingen är klar, säger JIK:s ordförande Dan Nordlöf till Jnytt.

När vill ni ha tränare klar?

– Det hade vi redan velat, om det var upp till oss. Men vi kan inte erbjuda mer än ett spännande uppdrag i en förening med höga ambitioner.

Just nu leds laget av representanter från damsektionen, och James Hamrin finns fortfarande kvar kring laget.

– Runt laget har vi den organisation vi behöver, det är bara, inom citationstecken, en tränare och en assisterande tränare vi letar efter, säger Dan Nordlöf.

Annons

Många under kontrakt

När det gäller spelare så har JIK, som klarade nytt SSL-kontrakt med tre poängs försprång till Telge som åkte ur, en hel del spelare under kontrakt.

– Statusen för dagen vad det gäller spelare vet jag inte riktigt. Senast jag hörde var att det var 15 spelare klara, sen är det flera som är nyfikna på vem som blir tränare, säger Nordlöf.

Landslagsspelare

Under våren har JIK haft med Cajsa Elm i U19-landslaget. Elm blev målskytt i VM-finalen när Sverige besegrade Finland med klara 7–2.

Dessutom har Gabriella Strandberg varit med och känt på a-landslaget.

– Jäkligt kul att vi fick det erkännandet i år. Det är ett kvitto på att vi har bra verksamhet och att spelare utvecklas hos oss, säger Dan Nordlöf.

Jönköpings IK och tränaren Robert Nordlund gick skilda vägar efter den gångna säsongen.
Foto: Peter Gustafsson