HC Dalen jagar en plats bland de fem bästa i den södra hockeyettan och på onsdagen mötte laget Troja/Ljungby på bortaplan, ett lag som ligger trea i tabellen och var på väg att rycka från Dalen som ligger sexa.

Troja/Ljungby trummade på offensivt från start och öste på med skott ner mot David Elmgren som fick chansen i gästernas mål. Men gästande Dalen var inte oävna framåt och skulle göra första periodens enda mål. Kalle Hult satte pucken i nät precis när paussignalen ljöd.

– Det är klart det var skönt att få med sig det målet in i paus och det blir ett helt annat läge när man går ut inför andra. Det blir en boost för självförtroendet, säger David Elmgren till Jnytt.

Troja fortsatte ösa på med skott i den andra perioden, men Elmgren var omutlig och stod i vägen för allt. Dessutom ökade Dalen på sin ledning efter mål av Julius Selle Larsson drygt fem minuter in i den andra perioden.

Annons

– De hade en del puck, men vi höll dem på utsidan och de kom inte till så farliga lägen. Annars var det en rätt jämn match, menar Elmgren som fick fortsätta mota rejält med puckar i den tredje perioden.

Räddade 42 skott

Hemmalaget drog i väg 42 skott på mål under matchen. Inget gick förbi Dalens målvakt.

– Det var skönt att få den matchen med tanke på att det var två månader sedan jag spelade senast. Jag får vara nöjd med hur det blev, även om det alltid finns saker att göra bättre, menar målvakten som tyckte ledningen var stabil i den tredje perioden.

– Det kändes som att vi hade rätt bra koll, de drog på sig någon utvisning och vi kunde städa av det rätt bra. De hade några lägen, men annars tycker jag vi hade kontroll.

Vad gör att ni vinner?

– Jag tycker vi gör en bra match och hittar tillbaka till det laget vi ska vara. Vi jobbade hårdare än Troja och när vi spelar så här kan vi slå vem som helst, säger Elmgren och fortsätter:

– Med inställningen vi har så faller spelet på plats. Vi tävlade mer än dem och den offerviljan som fanns idag var fantastisk, jag vet inte hur många skott vi blockade idag.

Segern var extra viktig då lagen precis över strecket, Kallinge-Ronneby och Nybro, båda vann sina matcher. Det innebär att HC Dalen fortsatt har två poäng upp till Nybro som ligger femma.

Matchfakta

IF Troja/Ljungby-HC Dalen 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (20:00) Kalle Hult (Ro..

Matchfakta

IF Troja/Ljungby-HC Dalen 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (20:00) Kalle Hult (Romfors)

Andra perioden: 0-2 (5:46) Julius Selle Larsson (Kristiansen, Karlsson)

Skott: 42-30 (15-10, 17-12, 10-8)

Utvisningar: Troja, 4x2, Dalen, 2x2

Publik: 1 371 Ljungby Arena