Annons

Mässbolaget Elmia går åter med vinst. Rörelseresultatet för 2016 blev 11,2 miljoner kronor. Företaget hade 2016 den största omsättningen i företagets historia företaget omsättning blev 277,3 miljoner. Det är en förbättring mot föregående år med 17,5 Mkr och är det bästa på nio år

Siffrorna är glädjande för företaget med tanke på de två tuffa åren man haft bakom sig. Elmia AB gjorde ett rörelseresultat på minus 5,5 miljoner kronor år 2014 och minus 6,3 miljoner kronor under 2015.

Annons

– Det har varit ett turbulent år med vd-byte, uppsägningar, omorganisation och införande av nya arbetssätt. Trots detta har bolaget levererat mässor och evenemang med högre intensitet än någonsin. Att vi dessutom har lyckats vända resultatet från ett minus till ett bra positivt resultat visar på den fantastiska mässkunskapen och engagemanget för mässor som finns i bolaget, säger Lars Kindberg, vd för Elmia AB i ett pressmeddelande.

Lars Kindberg lämnar nu över vd-skapet från och med årsstämman 17 mars till Lotta Frenssen, som redan är inne i bolaget sedan några veckor.

Planer på att bygga ut

Elmia påbörjar nu en sondering om möjligheterna att göra en tillbyggnad på ytterligare en mässhall och ett parkeringshus.

– Vi upplever ett starkt behov från flera av våra mässor för ytterligare utställningsyta. Arbetet är än så länge enbart på en övergripande nivå och inga beslut eller detaljer finns ännu, säger Lars Kindberg.