Annons

När friidrottstävlingen för 13–14 åringar avgjordes i Växjö var Jönköpingsregionens representerat av tre aktiva från IK Hakarpspojkarna och två aktiva från Habo Friidrott.

Och deltagarna stod för fina insatser.

IKHP:s Emma Sandin slog till och vann två grenar. Först segrade hon i specialgrenen höjd på sitt näst bästa resultat hittills: 1.65.

Därefter smällde Sandin till med 10.79 i tresteg.

I och med detta är Emma Sverigeetta i höjd och -tvåa i tresteg för inomhussäsongen. IKHP-hopparen kompletterade även segrarna med en sjätteplats i längdhopp.

Victor Jansson, IKHP, tävlade även han med en fjärde plats i kula i P13-klassen som bästa resultat. Jansson nådde även en finalplats på 60 meter häck.

Även Erik Kuzele tävlade i flera grenar och gick till semifinal på 60 meter som bästa resultat.

Annons

För Habo tävlade Tyra Qvänstedt och slutade på 22:a plats i kula i F14 som bäst. Elina Norell tog sig till semifinal på 60 meter och slutade på en tiondeplats i tresteg för F13.

Götlandsmästerskapen är också en lagtävling mellan distrikten där Småland denna gång slutade på en tredje plats efter Skåne och Göteborg.

Tävlade på USM

Förra helgen genomfördes även USM för 15–16 åringar i Västerås.

Jönköpingsregionen ställde upp med fem tävlande där IKHP:s Jonatan Lindh lyckades bäst med två fjärdeplatser på 60 meter och 200 meter i P15-klassen. I den senare tävlingen slog han även till med personligt rekord.

Även IKHP:s Moa Lundström slog personligt rekord på 200 meter i F15, vilket räckte till en sammanlagd 18:e plats.

Lundström hoppade även höjd och ett tangerat personligt rekord räckte till en slutlig 19:e plats.

Hovslätts Ella Axén gick till final på 60 meter i F16 och slutade åtta.

Klubbkompisen Agens Klaesson slutade även hon åtta men i kulstötningens F16-klass. Hon slog personligt rekord.

I P16 tävlade Habos Filip Aasa i kula och viktkastning. Bäst gick det i vikt där ett personligt rekord räckte till en sjätteplats.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app