Med utbildning i homestaging (homestyling) och marknadsföring i bagaget har jönköpingsbon Emma Hegestrand valt att satsa på eget företag. Färg, form och marknadsföring har alltid varit hennes grej och i det nya företaget vill hon nu erbjuda kunderna sin kunskap när det handlar om att styla hemmet inför en försäljning. Med Jönköping som bas satsar hon nu på att i samarbete med mäklare få folks hus att framstå i sin bästa dager och på ett sätt som tilltalar den som ska köpa.
– När man går på en visning ska man kunna se hur det skulle vara att bo där. Många tror att det bara är exklusiva boenden som tjänar på homestyling men det är det inte. Första intrycket betyder mycket, säger Emma Hegestrand till Jnytt.
Emma jobbar med konsultationer där hon hjälper sina kunder att hitta rätt inför visningen av bostaden. Vilken känsla vill man förmedla till de som går på visningen? Vilken är målgruppen och vad är viktigt att framhäva?

Om Emma

Namn: Emma HegestrandÅlder: 25 årBor: I JönköpingJobbar som: Egenföretagare inom homestagingF..

Om Emma

Namn: Emma HegestrandÅlder: 25 årBor: I JönköpingJobbar som: Egenföretagare inom homestagingFamilj: Förlovad och snart gift med Kris Beech, hockeyspelare från Kanada 

Annons

Vad är viktigast att tänka på inför en bostadsvisning?
– Det måste vara rent och snyggt, särskilt i badrum och kök. Ge möjligheten att låta besökarna se hur de skulle kunna leva i bostaden.

Vilka är dina bästa inredningstips?
– Ta hjälp av naturen. Gå ner till torget och köp blommor och färska växter. Dekorera med grönsaker.
Låt inredningen ta tid och växa fram. Under tiden, jobba med mood-board och klipp ut inspiration i magasin.

Hur ser inredningstrenden ut just nu?
– Det är mycket pasteller, precis som i klädmodet. Ibland följer inredningstrenderna klädtrenderna.

Hur har det varit att ta steget och starta eget?
– Nu när jag tagit klivet så är det jätteroligt och en utmaning. Och jag kan ta med mig jobbet till andra platser även om det är i Jönköping jag har min bas. Min syster Anna Hegestrand som driver podden Livshjulet har inspirerat mig till att våga starta eget.