- Vi får lägga den här förlusten bakom oss så fort som möjligt och åka upp till Linköping i morgon och vinna istället, sa Felix Sandström efter matchen.

- Just nu känns det tungt. Men det här är ingen hopplös situation. Jag är helt övertygad om att vi kan vända det här.

Mardrömsstart

Felix Sandström och HV71 fick en mardrömsstart i den första perioden när Linköping gjorde både 1-0 och 2-0. Den chocken kom HV aldrig över. Faktum är att Linköping kunde gjort betydligt fler mål i den första perioden då man radade upp chans efter chans. Men Felix Sandström räddade HV undan ett större underläge.

- Det blev en konstig inledning. Vi kom inte alls upp i den nivå som vi ville och Linköpings ledande spelare var bra. Linköping är ett lag som gillar att skjuta mycket så det visste jag om.

Annons

- Nu är det bara att ladda om, ta hand om kroppen och bygga vidare på det spel som vi hade i den andra och tredje perioden då jag tyckte att vi lyfte oss. Men vi kan ännu bättre.

Ilsken HV-tränare

HV-tränaren Johan Lindbom var både arg och besviken efter matchen.

- Jag är fruktansvärt besviken över den här insatsen. Det krävs oändligt mycket mer om vi ska vinna på onsdag. Vi blev överkörda i den första perioden och vi visade varken aggressivitet eller vilja. Allt det som vi hade pratat om var borta. I den andra och tredje blev det lite bättre men den där desperationen som jag efterlyst saknades.

Om det blir Felix Sandström som återigen får vakta kassen eller om det är Fredrik Pettersson-Wentzels tur återstår att se.

- Jag förbereder mig för match sedan får vi se vad tränarna säger. Oavsett vilket så tror jag att det blir ett annat HV på onsdag. Vi ska kriga ända till slutet.

Jnytt-ligan

3 poäng: Felix Sandström.

Var en av få spelare i HV71 som kom undan med hedern i behå..

Jnytt-ligan

3 poäng: Felix Sandström.

Var en av få spelare i HV71 som kom undan med hedern i behåll. Släppte två puckar i den första perioden men var chanslös på båda. Svarade för flera kvalificerade räddningar och höll kvar HV i matchen i den första perioden.

2 poäng: Pierre Engvall

Nyförvärvet från Mora går från klarhet till klarhet. Visar pondus och vilja när många andra sviker. Gjorde ett mål och var ytterst nära att göra ett till, men då gick klubban av.

1 poäng: Lawrence Pilut

Oerhört mycket istid precis som vanligt. När backsituationen är som den är i HV så får Pilut dra ett enormt lass och han gör det bra. Frågan är om det här var sista gången vi såg honom i Kinnarps Arena eller om vi får se honom på fredag igen?

Relaterat: Stjärnan klev av - HV mörkar skadan
Relaterat: HV71 förlorade - nära fiasko
SHL