Annons

I slutet av februari basunerade bloggen Mr Madhawk ut uppgiften om att Christoffer Törngren kommer att lämna HV71 för att i stället spela ishockey i SHL-konkurrenten Färjestad. Det visade sig stämma. Övergången blev offentlig på torsdagsförmiddagen.

– Jag har haft fyra fina år i HV och att man fick vara med och vinna ett SM-guld var ju såklart jättehäftigt. Jag känner dock att jag vill ha ett miljöombyte för att ta nästa steg i utvecklingen och tycker att allt det nya som händer i Färjestad känns spännande. Det ska bli kul att få vara en del av det, säger han till klubbens webbplats.

Annons

Petad i slutspelet

Christoffer Törngren fick begränsat med speltid under den senaste säsongen och stod utanför laget under stora delar av SM-slutspelet. Han var dock tillbaka i matchtruppen lagom till finalserien mot Brynäs inleddes, sedan lagkaptenen Chris Abbott drabbats av en allvarlig nackskada.

Törngren gjorde ett av mål i segern i den första finalmatchen och satte det viktiga kvitteringsmålet som betydde 1-1 i den sjunde och avgörande finalen i lördags.

– Fart är ju det som gäller i hockeyn i stort nu. Det är därför vi har värvat de spelare vi gjort och det är därför Christoffer kommer att passa in perfekt hos oss. Killen är ung och jag ser en blivande landslagsspelare i honom, säger sportchefen Peter Jakobsson.

"Inga hard feelings"

Kontraktet med Färjestad sträcker sig över två säsonger, och den här övergången innebär att Törngren kommer att spela för en av HV71:s värsta rivaler.

– Har pratat med lite HV-fans efter att ryktet kom ut, men det finns inga hard feelings från de jag pratat med. Rivaliteten ger bara lite extra krydda på det hela, säger han.

Christoffer Törngren har Vimmerby HC som moderklubb och spelade även för Tingsryds AIF innan han kom till HV71 inför säsongen 2013/14.

Först med det senaste! Ladda ner Jnytts app