Annons

Johansson och Stacey går båda på JIBS och lärde känna varandra under Insparken förra året. Båda beskriver sig som spralliga, utåtriktade och de gillar båda att driva projekt.

Förra året var de med och arrangerade Spring Inspiration, men kände att de i år ville utmana sig med något nytt. En tanke på att starta en nattklubb fanns redan, och när det via en kompis dök upp en möjlighet att starta upp Kramfabriken kändes det helt rätt.

Det är killarna som äger Fabriken (f.d. APT), där Kramfabriken kommer att husera, som ville starta upp ett nytt koncept och tipsades om tjejerna.

– Vi fick träffa de som äger lokalen och det kändes helt perfekt. Vi är väldigt glada över möjligheten och det känns verkligen som att de tror på oss och de finns där med tips och stöttning.

Ett helt nytt koncept

De satsar på att fylla ett tomrum i Jönköpings nattlivs utbud. Bland all schlager, house och techno tycker de att det saknas ett ställe dit man kan gå för att få riktig nostalgifeeling och kunna prata med sina vänner utan att behöva gå iväg för att musiken är för hög.

Annons

De är själva ofta ute och gillar det utbud som finns, men tror att andra precis som de själva kan uppskatta en annorlunda utgång då och då. För annorlunda ska man verkligen förvänta sig att det blir, hälsar de.

– Kramfabriken är verkligen ett helt nytt koncept. Musiken som kommer spelas är powerballader, och vi satsar på mysighetsfaktor, gemenskapskänsla och allsång! Vi var själva tvungna att processa konceptet några dagar innan vi tackade ja. Men nu tror vi verkligen på det här! I Stockholm redan finns en klubb som kör lite samma grej, och det har blivit jättestort.

Stor konkurrens

036student har tidigare skrivit om flera nya nattklubbar som startar upp, och säsongsstarter av gamla.

Johansson och Stacey medger att viss konkurrens från andra nattklubbar blir det såklart, men menar på att det bara är kul att det kommer bli en fullspäckad nattklubbshöst.

De ser mer deras nattklubb som ett komplement till utbudet som finns snarare än att prata om konkurrens. Deras förhoppning är att folk ska vilja gå till Kramfabriken för att det är en annan grej, men hoppas även på ett bra samarbete klubbarna emellan så att inte alla kör samtidigt. Till premiären har de prickat en helg där de är helt ensamma.

Och mycket folk hoppas och tror de på. Under tiden vi sitter och har intervjun kommer det fram en person som frågar efter förköpsbiljett, men han får samma svar som de behövt ge flera andra.

– Förköpsbiljetterna tog slut på bara 3-4 dagar, så nu är det att ställa sig i kö som gäller. De indikationer vi fått är att många är väldigt peppade på kvällen och nyfikna på konceptet och att det därför kommer bli ett högt tryck. Det finns biljetter i dörren, men kom i tid!

Vad kan man förvänta sig av kvällen?

- Något helt annorlunda! En kväll med framförallt allsång, kärlek och sång. Gå inte dit och förvänta dig en vanlig utekväll, utan gå dit med en öppen inställning! Det här är helt annat än typisk klubbmusik. Man kan förvänta sig mycket flashbacks från yngre dagar. Vår förhoppning är att det ska kännas som en lång härlig kväll med Stad i ljus-känsla över sig!