Annons

När Lucas Söderberg körde sitt koncept Rock Garden på Spinnet Habo under våren var det bara en artist som fick vara med vid två tillfällen, på publikens begäran - Billie Strandell från Bankeryd.

Senast vi träffades var 2010 när han frontade bandet The Last Steady Dharma, som då tävlade i Rockkarusellen. De var ett band som var mer vilda än tama på scenen och prioriterade att ge publiken en rolig kväll. Vad som helst kunde hända på scenen.

Men nu möter jag en helt annan Strandell.

Annons

– Då ville vi få igång publiken och var vilda på scenen. Flippade ut totalt. Men jag blev trött på bandlivet för några år sedan efter åtta olika band med olika musikstil och olika människor. Jag vill verkligen inte dissa dem men nu kör jag ensam för jag tycker att det är roligt.

– Nu kör jag lugn musik och då passar det inte att hoppa upp och ner. Jag hoppas att folk lyssnar och får känna något.

När han spelade i banden skrev han också mycket egen musik.

– En del är jag väldigt stolt över. Men nu kör jag covers för att jag tycker det är roligast just nu. Jag har inte specialiserat mig på någon särskild artist utan är intresserad av vad 80-talet hade att bjuda på. Lite vemodigt - en del Depeche Mode och Tears for Fears.

– Men jag lägger ner mycket tid på att arrangera låtarna så de blir bra och så att det blir Billies versioner av låtarna.

Det verkar fungera eftersom publiken på Spinnet ville ha tillbaka dig direkt.

– Det var roligt att folk såg fram emot att höra mig igen och väldigt motiverande för att skaffa fler spelningar. Jag får satsa på att kontakta några krogar och söka upp öppna scener. Jag vill ge folk känslan, när musiken berör en, säger Billie Strandell.