Annons

Det var strax efter klockan 05 på måndagsmorgonen som räddningstjänsten ryckte ut på det första olyckslarmet. Det gällde en singelolycka på riksväg 40 i höjd med Dumme Mosse. Väl på plats visade det sig att en personbil hade kört av vägen och voltat. Föraren, en man i 30-årsåldern, fick föras med ambulans till sjukhus. Enligt polisen ska mannen ha klagat på smärta i nacke och axel.

Trafiken flöt långsamt i ett körfält förbi olycksplatsen under räddningsarbetet. Bilen var i behov av bärgning.

– Det var mycket halt väglag på sträckan, säger polisen presstalesperson Björn Öberg.

Lastbil i diket

30 minuter efter singelolyckan vid Axamo hamnade en lastbil i diket på avfarten Månseryd på riksväg 26. Även här rapporteras det om mycket halt väglag.

Lastbilschauffören hade kört ner delar av viltstängslet, men ingen person ska har kommit till skada. Lastbilen behövde bärgningshjälp för att komma upp ur diket.

Annons

Flera avåkningar

Klockan 06.20 kom larm om en singelolycka på riksväg 26 vid Åsen. En bil ska har kört av vägen. Skadeläget är oklart.

Kort därefter körde en lastbil med släp in i vajerräcket på riksväg 40 vid Hedenstorp. Olyckan ska ha skett i riktning mot Jönköping. Det finns inga rapporter om personskador.

Fordonet behöver bärgas och cirka 30 meter vajerräcke är skadat.

Voltade och slog runt

Klockan 06.22 kom larm om en singelolycka på riksväg 30 vid Vaggeryd. En kvinna i 40-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans.

Hon klagade på smärta i nacke, arm och huvud. Bilen ska ha slagit runt i det mycket hala väglaget.

Olyckor på E4

Klockan 06.42 var det dags igen. Då inkom ett larm om en trafikolycka på E4, några kilometer söder om Råslätt. Enligt de första uppgifterna ska tre bilar vara inblandade.

Någon minut senare inträffade en singelolycka på E4 någon kilometer norr om avfarten mot Torsvik. Olyckan ska ha skett i södergående riktning.

– Det rör sig om lättare skador på bilen och ingen person har kommit till skada, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Bilen kunde dock inte starta efter olyckan och kommer därför att bärgas från platsen.

Personbil in i mitträcket

Klockan 07.37 inträffade en olyckan på riksväg 40 vid avfarten mot Bottnaryd i riktning mot Jönköping. En personbil ska ha kört in i mitträcket och hamnat i motsatt körriktning.

Preliminärt inga personskador. Bilen behöver bärgas. Det ska vara blankis på vägytan.

Bil på järnvägsspår

Enligt ett larm som kom in till SOS Alarm vid 08.15 ska en personbil har kört av vägen och hamnat på järnvägsspåret vid Tabergsvägen. Enligt de första uppgifterna ska ingen person vara skadad.

Polisen uppmanar alla trafikanter att anpassa hastighet samt avstånd till framförvarande fordon efter väglaget.

Texten uppdateras.

Vet du mer? Mejla Jnytt!

Här kan du följa det aktuella trafikläget.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app