Pierre Engvall, född 1996, började spela hockey i Troja/Ljungby. Juniorhockeyn spelade han i Frölunda, innan han anslöt till Mora IK där det blev två säsonger. Förra säsongen blev framgångsrik för både Mora och Engvall. Ytterforwarden gjorde tio poäng på nio matcher i SHL-kvalet när Mora klev upp i svensk hockeys finrum.

- Vi var ett topplag i allsvenskan och hade en hög nivå på träningarna där också. Men det är klart att det kommer vara ett stort steg, alla är lite bättre på allt. Men det känns bra, och jag ligger bra till på fystesterna, säger Engvall om utmaningen som ligger framför honom.

- Detta ska bli riktigt kul. Redan när jag skrev på visste jag lite vad som skulle komma, och att det är ett steg upp, ett stort steg. Men jag är förväntansfull och har väntat väldigt mycket efter det här, fyller han i under lagets träningsläger i Falkenberg.

Annons

Vad säger du om säsongsupptakten?

- Det har varit intensivt och många pass på få dagar. Men det är kul att komma ihop med laget, och att komma hit till Falkenberg. Det är en fin miljö att träna i.

"Klart man är lite sliten"

Den intensiva försäsongsträningen är även den ett snäpp hårdare än vad han upplevde i Mora. Han berömmer de förutsättningar som finns i HV71.

- Det är framförallt mängden som skiljer, i Mora startade vi med ett ispass om dagen så det är lite skillnad, men det är bara kul.

Hur känns det i kroppen?

- Klart man är lite sliten, men det känns ändå relativt bra. Jag trodde det skulle vara ännu värre, men vi tar hand om kropparna på ett helt annat sätt men nedjogg, cykla och stretcha istället för rakt in i duschen. Det är proffsigt och det finns tillgång till alla möjliga saker och återhämtningsdrickor, avslutar HV:s säsongsfärska ytterforward.

Pierre Engvall är redo för steget från allsvenskan till SHL.
Foto: Erik Boström