Annons

Det blev seger direkt för HV71 när SDHL drog igång.

Och nyförvärven glänste direkt.

Riikka Välilä, Anna Meixner och Emely Nix hamnade samtliga i målprotokollet.

– Till slut blev det ganska enkelt, men det var lite pirrigt och nervöst i början. Brynäs hade kanske lite fördel av att de spelade i går, men sen kändes det som att de blev trötta, sa Riikka Välilä.

Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson

Riikka Välilä gjorde sitt och HV71:s första mål för säsongen då hon framspelad av Jenni Asserholt satte 1-0 i spel fem mot tre. När första målet kom återstod ungefär fyra minuter av den första perioden.

HV71 tycks redan från start ha hittat en superkedja i Välilä, Meixner och Jenni Asserholt.

– Det har känts bra redan från början vi vet varandras styrkor och vi har pratat om det. Det var roligt att det blev mål också, det är det vi ska göra, sa Riika Välilä om trions samarbete.

Ett samarbete som alltså resulterade i fyra mål, dessutom stod Jenni Asserholt för tre assists.

Annons

– Det kändes bra, jag vet att det förväntas så det är givetvis roligt att det blir gjort direkt, då behöver man inte vänta på det, sa Välilä om målen.

SDHL

HV71–Brynäs 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)

Period 1: 16:26 1-0 Riikka Välil..

SDHL

HV71–Brynäs 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)

Period 1: 16:26 1-0 Riikka Välilä (Asserholt) PP2

Period 2: 32:16 2-0 Anna Meixner (Grigg, Välilä), 36:56 2-1 Angelica Östlund (Rylander, Borgqvist), 38:08 3-1 Riikka Välilä (Meixner, Asserholt).

Period 3: 44:03 4-1 Anna Meixner (Asserholt, Andersson), 44:20 5-1 Emily Nix.

Skott: 29-26 Utv.min: 10-12

Publik: 85, Kinnarps Arena

HV bästa laget

I den andra perioden var HV71 det klart bättre laget, och gästande Brynäs hade stora problem att ta sig ur egen zon. Men trots det stora spelövertaget skapade inte HV mer än egentligen en vass chans, och då var det Anna Meixner som hade stor show i Brynäszonen när hon klev förbi tre spelare och kom ren med Sara Grahn i Brynäsmålet, men Meixner lyckades inte lura målvakten.

Jakobsson åter

Hos gästerna var Sara Jakobsson åter i Kinnarps Arena, Jakobsson som lämnade HV71 efter förra säsongen var inte nöjd efter förlusten.

– Första perioden är, även om de gör två mål, den jämna perioden. I andra tappar vi rejält. Vi kom inte in i det, vi spelar en och en. I tredje spelar vi upp oss lite grann, men inte tillräckligt, sa hon.

I och med att hon nu fick möta HV71 fick hon också möta syrran Maja.

– Jag fick en cross checking av henne direkt i början av matchen. Jag jagade henne någongång, det är en motståndare, då tänker man inte på vem det är. Men det var samtidigt kul, sa Sara Jakobsson som är assisterande kapten i Brynäs.

– Det är en ära, laget har valt, det känns jättebra att komma tillbaka till din rollen som jag vet att jag har i mig.

Redan i morgon är det dags för match igen för HV. Då tar laget emot Sundsvall i Kinnarps Arena.