Annons

I helgen simmades en av säsongens första långbanetävlingar på Rosenlundsbadet.

Ett 25 tal föreningar med 350 aktiva från södra Sverige passade på att testa formen inför vårens kommande stortävling Swim Open i Stockholm .

Riktigt bra simmade JSS landslagssimmerska Hanna Eriksson, som vann samtliga frisimsdistanser 100, 200, 400 och 800 meter frisim på bra tider. På 100 frisim på stannade klockan på 56,85 och på 100 fjärilsim simmade Eriksson in på 1.01.36. Två styrkebesked inför de kommande uttagningarna till sommarens mästerskapstävlingar.

Eriksson vann samtliga distanser hon ställde upp i.

Wilma Johansson och Marcus Holmquist visade också upp sig med fina resultat bland de äldre simmarna. Johansson segrade på 400 medley på fina 5.06 och Marcus Holmquist vann 400 frisim med för säsongen goda 4.11.11.

Annons

Bakom de etablerade elitsimmarna finns ett gäng kommande ungdomar som firade stora framgångar i sina åldersklasser. Några nykomlingar som visat framfötterna i många grenar är Moa Holmquist, 15, Anton Hegmegi , 14, och Theo Nordholm, 13.

Den 12 till 15 april simmas den internationella elittävlingen Swim Open i Stockholm med deltagande av världsstjärnor som Sara Sjöström och Katinka Hossu, flerfaldiga EM-, VM- och OS-segrare. Då skall simmarna vara på topp och för Hanna Eriksson med flera gäller tävlingen som kvalificering för sommarens internationella mästerskap.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app