Precis som antalet besökare har ökat har även fler försäljare visat sitt intresse för antik- och retromässan i Huskvarna. Många kommer från olika orter i södra Sverige.

Totalt fanns där 175 bord och man blev tvungen att hyra minst två för att komma med.

- Det är för att vi ska slippa det som finns på vanlig loppis och besökarna är ofta väldigt nöjda med det, säger Peter Brandt, arrangörsansvarig från Huskvarna AIK.

Samlat länge

Annons

Det fanns något för alla på mässan, och mitt i myllret stod Lena Kallbris och sålde små Disneyfigurer - en hel bunt faktiskt.

- Jag har samlat sedan jag var liten. Det som inte får plats eller de figurer jag har dubbletter av säljer jag av. Då kan man ju istället köpa någon ny figur för pengarna sedan, säger Lena.

Kalle Anka, Musse Pigg, Barbapapa och The Flintstones är bara några av alla de figurer som Lena ställt upp på bordet framför sig.

- Man blir glad när man ser dem, det är äkta nostalgi.

Har du räknat alla dina figurer någon gång?

- Nej, det är alldeles för många och de är så små så jag vet faktiskt inte, säger Lena, men uppskattar antalet kring 1 000 med de figurer hon har hemma också.

Priserna för figurerna på Lenas bord landar på allt mellan 20 till 400 kronor. Den dyraste är en lampa i form av Mimmi Pigg som kommer från 1950-talet.

När Peter Brandt började med mässan för tio år sedan var det mycket porslin som gällde, men nu har istället plast, retro och smycken tagit över. Även han bekräftar att 50-talet är på väg tillbaka.

Intäkterna från mässan går till Huskvarna AIK:s ungdomsverksamhet.