I ett pressmeddelande meddelas att Stefan Alvarsson, VD och ägare för Reach for the stars-koncernen köpt kedjan Best of Brands som bland annat har butik i Jönköping. Köpet, som gjordes den 1 december innebär att Best of Brands kommer att slås ihop med klädbutiken Fribergs Herr och Dam i Jönköping.

- Dessa butikskedjor har en bred målgrupp, duktig personal och bra citylägen i detaljhandeln. Vi ser en spännande tillväxt inte bara i butikerna utan även online. Det här är en enormt viktig marknadsplats för våra varumärken och kunder och vi ska förvalta den väl, säger Stefan Alvarsson, huvudägare för Reach for the Stars.

Nya roller

Tidigare ägare av Best of Brands var familjen Rabenius, som nu frånträtt sina operativa roller. Ny VD och delägare för Best of Brands är Henrik Hultman, som tillsammans med en ny ledningsgrupp och övriga anställda kommer att sätta fart mot en lönsam och mer lättrörlig varumärkeskedja. Fribergsbutiken på A6 Center i Jönköping blir ett nytt tillskott i Best of Brands.

Annons

- Vi har en fantastisk stomme att bygga kring: personalen, vårt starka varumärke, våra butiker, vårt stora urval av produkter, och vår snabbt växande e-handel. Det kommer att bli en spännande resa att driva denna utveckling vidare och stärka Best of Brands, säger Henrik Hultman.

Planen framöver är att fortsätta stärka Best of Brands varumärke, samt fortsätta det påbörjade arbetet med att minska bolagets kostnader, skriver man i pressmeddelandet.

Reach for the Stars är en koncern med huvudsäte i Jönköping, som helt eller delvis äger bolag med en total omsättning på 2,5 miljarder och ha ca. 2700 anställda.

Relaterat: Så har citykärnan förbättrats
Relaterat: Ny butik: "Wow, vilket läge!"