Epostadress Lösenord

Annons

Exklusivt: Han lever sin dröm i NHL

Exklusivt: Han lever sin dröm i NHL

Den 3 september satte sig David Gustafsson på planet från Sverige till Winnipeg. Där har han blivit kvar, debuterat i NHL och gjort karriärens första mål i världens bästa hockeyliga. I en exklusiv intervju med Jnytt berättar nu stortalangen om sin första tid i Nordamerika.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Nyårsfesten ratas – här är anledningen

Istället för lasershow blir det i år fyrverkerier på Jönköpings kommuns traditionsenliga nyårsfirande i Rådhusparken – fastän i tystare format.
– Miljöpåverkan är så liten att den knappt går att mäta, säger Tord Sundqvist, kommunfullmäktiges ordförande.

Konståkningslöftet siktar mot SM

Allt har blivit tuffare för 16-årige Erik Pellnor det senaste året, på ett positivt sätt. Efter NM-guldet i början av året riktar konståkningstalangen nu om fokuset mot SM.
– Det blir ganska mycket tuffare nu, framförallt eftersom många av killarna är äldre och nästan har utvecklats färdigt, säger Erik Pellnor om steget till juniorklassen.

SMHI: Ovanligt milt väder på gång

Tisdagen har bjudit på sol och klar himmel, men under natten slår det om då ett slaskigt nederbördsområde sveper in över länet.

Han är Assyriskas första nyförvärv

Han värvades till Assyriska IK redan för ett år sedan. Men först nu är Benjamin Omerovic skadefri – och därmed kan han göra comeback som spelare.
– Jag har blivit mentalt starkare, säger mittbacken.

Bristen på lärare fortsatt stor

Det råder brist på lärare och enligt Skolverkets prognos kommer det att behöva rekryteras 6 800 lärare i Jönköpings län de kommande 15 åren för att fylla behovet.

Skulle råna Pyllen – döms till fängelse

I somras försökte en man att råna antikhandlaren Lennart ”Pyllen” Augustsson. Nu döms mannen till fängelse.

Så mycket höjer Vätterhem hyran

Vätterhems hyresuppgörelse för nästa år är nu klar. Den här gången höjs hyran påtagligt mer än tidigare år. En av anledningarna är ökade taxor för renoveringsarbete.
– Vi krigar hårt för att hålla nere byggkostnaderna, men har inte riktigt klarat av det, säger Thorbjörn Hammerth, vd för Vätterhem.

Kvinna stal från sex butiker – greps

En kvinna i 60-årsåldern greps under tisdagskvällen med misstänkt stöldgods från sex butiker i Jönköping.
Artikel 2 av 9
Nyårsfesten ratas – här är anledningen
Tillbaka till startsidan