Någon kastade vid 12-tiden in ett föremål som exploderade i matsalen, där det satt ett stort antal elever. Ingen ska ha skadats allvarligt men några elever ska ha drabbats av smärta i öronen på grund av smällen.

Klasskompisarna Hadi Afzali och Rahman Ahmadi, bägge 17 år och som går språkintroduktion på Bäckadalsgymnasiet, befann sig i en lektionssal på övervåningen när explosionen inträffade.

– Vi hörde inte smällen, men två tjejer i vår klass var i matsalen när det small. De blev rädda och fick ont i öronen, berättar Hadi Afzali.

De berättar att alla uppmanats ta en kort rast med anledning av det som inträffat. När Jnytt träffar dem befinner de sig utanför skolan.

Oklart vad som small

En i personalen, som väljer att vara anonym, befann sig i matsalen när explosionen hördes.

Annons

– Det var inget litet poff, utan en riktig smäll. Det kunde alla som var där höra. Elever kastade sig iväg. Det var precis när smällen skedde som alla reagerade. Sedan började alla prata och titta sig omkring, berättar personen.

Enligt polisen handlade det troligtvis om en fyrverkeripjäs, en person från skolan som önskar vara anonym, berättar dock för Jnytt att det var en flaska med någon form av kemikalier och krut, som kastades in. Personen berättar även att rutorna skallrade av smällen och att det senare var ytterligare en explosion.

Explosionen orsakade en del materiella skador, bland annat på golvet och på en väska.

Polisen på plats

Polisen har beslagtagit resterna av det explosiva föremålet för en teknisk undersökning,

- Vi är på plats för att prata med elever och personal på skolan, vi måste ju få fram vem som ligger bakom det som inträffat, uppger Björn Öberg presstalesperson på Jönköpingspolisen.

Ärendet har i nuläget tre brottsrubriceringar: misshandel, skadegörelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet och det är inte klarlagt vad det var för typ av föremål som exploderade.

Vet du mer? Har du bilder?

Så snabba nyheter - ladda ner Jnytts app