Annons

Händelsen inträffade strax efter klockan fyra. Polisen fick samtal om att det hade skett en explosion vid ett bostadshus på landet mellan Värnamo och Rydaholm. Det var de boende i huset som larmade efter att ha vaknat av smällen.

Ingen person ska ha skadats i samband med explosionen, men det blev materiella skador på fastigheten.

Bombskyddet kontaktat

Polisens nationella bombskydd har kontaktats och det ska inte föreligga någon pågående risk.

Huset är avspärrat och det kommer att genomföras en teknisk undersökning under förmiddagen. Brottsrubriceringen är i nuläget försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är för tidigt att säga om explosionen har att göra med konflikten mellan kriminella i Värnamo, som har pågått en tid, men det är något som polisen tittar på, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Annons

– Det handlar om relativt stora materiella skador, men inga fysiska personskador. Detta är ett ärende som främst hanteras av länspolisområdet i Värnamo, berättar Stefan Sundling, chef för polisens grova brott-grupp.

Han berättar att platsen varit avspärrad under dagen.

Utreds förutsättningslöst

– Vi har initialt undersökt området. Vi har genomfört genomsökningar i närområdet, spårsäkrat, genomfört förhör och gjort tekniska undersökningar på platsen. Naturligtvis uppstår frågan om ett samband mellan detta och tidigare händelser i området. Det är en uppenbar fråga i detta sammanhang. Vi utreder detta med ett brett synfält och förutsättningslöst och om det finns ett samband så kommer detta att visa sig de närmaste dagarna, berättar Stefan Sundling.

Polisen tar höjd för bägge scenarierna; antingen att det rör sig om en enskild händelse eller att de händelserna som inträffat på senare tid i trakten är sammanlänkade.

I nuläget finns det ingen gripen eller misstänkt för nattens händelse.

När det gäller den senaste skjutningen i Värnamotrakten sitter det just nu fyra personer häktade. Polisen är intresserade av att få in iakttagelser och tips från allmänheten. Polisen tar tacksamt emot upplysningar via telefonnummer 114 14.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app