I år firar Vänliga Veckan 70 år, därför vill Läkarmissionen uppmuntra till extra vänlighet mot alla som fyllt 70 år. Men veckan kan också vara en bra påminnelse att vara extra vänlig mot människor i vår närhet.

Fakta - Vänliga Veckan

Vänliga Veckan startade 1946, efter att eldsjälen Harry Lindquist hade fått höra en minst ..

Fakta - Vänliga Veckan

Vänliga Veckan startade 1946, efter att eldsjälen Harry Lindquist hade fått höra en minst sagt tråkig berättelse. Det var en trafikräknare som under sex timmar hade sett 12 människor som log och 15 som såg nöjda ut, medan 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning. Så ville inte Harry Lindquist att människor skulle ha det och därför startade han Vänliga Veckan med vänlighet i trafiken, på arbetet och i hemmet som ledord.

Annons

- Om man behöver lite hjälp på traven kan man testa en av våra vänlighetsutmaningar. De finns på vanligaveckan.se och är lätta att dela med vänner om man vill sprida vänligheten vidare, säger Exa Nordenstam von Delwig, informationsansvarig på Läkarmissionen.

Vänliga Veckan infaller årligen i februari samma vecka som alla hjärtans dag, i år mellan den 8 till 14 februari. Den genomförs på initiativ av Läkarmissionen.

Vänliga Veckan genomfördes för första gången redan 1946, med Harry Lindquist som grundare. Han kände att han måste göra något åt att svenskarna såg så ledsna ut.