Annons

Så mycket som ett 50-tal personer kan ha varit inblandade i slagsmålet mellan de båda grupperingarna natten till söndagen.

Polisen söker vittnen

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med eventuella vittnen som såg själva bråket..

Polisen söker vittnen

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med eventuella vittnen som såg själva bråket eller något annat som kan sättas i samband med det. Om man har upplysningar kan man kontakta polisen via 114 14 eller via mejl från deras hemsida.

– Första uppgifterna säger att det är ett 20-tal, men vi har även uppgifter som säger att det kan vara så mycket som 50 personer inblandade, uppgav Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen under söndagen. De

– När vi kom till platsen hade bråket upphört, men vi såg hur personer flydde från platsen och kunde till slut gripa tolv personer, fortsatte Nilseryd. De 12 greps efter att polisen genomfört en husrannsakan i Kulturhuset dit de tagit sin tillflykt.

Spänt läge mellan grupperingarna

Varför de båda grupperingarna gett sig på varandra är oklart, men enligt Nilseryd är det känt att det är ett spänt läge mellan dem i Jönköping. Det har varit tillhyggen inblandat.

Annons

– Vi har tagit hand om ett antal tillhyggen, men vilken typ det rör sig om berättar vi inte om i nuläget. Enligt uppgifter till Jnytt ska det bland annat ha kastats glasflaskor.

Polisen har för närvarande tre målsägare, varav två utsatts för grov misshandel. Det är två män och en kvinna, alla tre skadade tillhör Soldiers of Odin, ingen av dem är hemmahörande i Jönköpings kommun, en av dem är från Stockholmtrakten.

– Vi har indikationer på att de personer som nu sitter anhållna är personerna som tillhör AFA, säger Tommy Thorngren presskommunikatör på Jönköpingspolisen. Inga av de anhållna tillhör Soldiers of Odin.

Samtliga anhållna är mellan 18 och 30 år gamla, de flesta är hemmahörande i Jönköping men några har även adress i Skåne. Förhören fortsätter under måndagen.

- Inga av de gripna har varit särskilt intresserade av att medverka i förhören, säger Tommy Thorngren kommunikatör på Jönköpingspolisen, men förhören kommer att fortsätta under dagen.

Enligt TT finns det uppgifter på sociala medier om att slagsmålet varit bestämt på förhand, det vill dock inte polisen kommentera.

Innan jul utsattes Kulturhuset i Jönköping för skadegörelse då någon kastade ett brinnande föremål mot byggnaden så att ett fönster krossades. Polisen i Jönköping sätter i nuläget inte händelserna på lördagsnatten i samband med skadegörelsen.

AFA