Annons

Det handlar om en riktig storaffär inom belysningsbranschen. Fagerhult, med säte i Fagerhult norr om Habo, köper det italienska belysningsföretaget Iguzzini Illuminazione, som i dag har 1 470 anställda.

Affären går på 385 miljoner euro, vilket motsvarar närmare 4 miljarder kronor.

– Iguzzini är ett mycket framstående bolag. Bolaget har ett starkt varumärke och har framgångsrikt byggt en internationell verksamhet med en global kundbas. Iguzzini kompletterar Fagerhultkoncernen mycket väl, både vad gäller geografisk närvaro och produktutbud, säger Bodil Sonesson, vd och koncernchef för Fagerhult, i ett pressmeddelande.

– Iguzzini är väldigt stolt över att bli en del av Fagerhultkoncernen, tillsammans skapar vi en europeisk professionell belysningsmästare och familjen Guzzini har som målsättning att vara en betydelsefull aktieägare i det nya sammanslagna bolaget, säger Adolfo Guzzini, president Iguzzini.

Annons

Iguzzini grundades 1959 och bolaget designar, tillverkar och marknadsför belysningslösningar för inom- och utomhus applikationsområden. Företaget har sin bas i staden Recanati.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha en årsomsättning på över 8 miljarder kronor.

Affären måste godkännas av myndigheter i Tyskland och Ryssland innan den beräknas kunna slutföras under första kvartalet 2019, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app