Annons

Målvakten Filip vom Hofe flyttades upp från Pixbo Wallenstams akademi till Pixbo Wallenstams SSL-lag inför förra säsongen. Nu förlänger 20-åringen sitt kontrakt med två år. Samtidigt står det klart att han lånas ut till Fagerhult Habo i allsvenskan under nästkommande säsong.

– Det har varit ett enormt utvecklande år och jag har tagit flera kliv mot mitt mål att bli en etablerad SSL-målvakt i världsklass. Nu vill jag nästa steg i min utveckling. Under förra säsongen backade jag upp Jon Hedlund som redan är en etablerad förstamålvakt. Nu vill jag öka min speltid under match rejält och jag är glad att jag kommer att få göra det hos Fagerhult Habo. Jag kommer att få massor av nya erfarenheter och göra mig redo för nästa steg med Pixbo Wallenstam i SSL. Detta ser jag verkligen fram emot, säger han till SSL-klubbens webbplats.

Annons

"Sporra varandra"

Fagerhult Habo har nu ett ungt målvaktspar att förfoga över eftersom 21-årige Johan Ringqvist nyligen förlängde sitt kontrakt.

– Det är riktigt kul att en ung talang väljer oss för att utvecklas. Vi kommer att låna Filip på ett utvecklingskontrakt, vilket passar perfekt både för oss, Pixbo och Filip. Nu kommer vi då ha två ganska unga målvakter som kommer att sporra varandra. Ska bli väldigt intressant att följa, säger sportchefen Andreas Linderum till den allsvenska klubbens sajt.