Fagerhult Habo tappade viktiga poäng när laget åkte upp till Gotland. Förlusten innebär att Jönköpingslaget tappar mark på toppen och den sista kvalplatsen för att gå upp.
- Tråkigt att dänga mot ett bra lag idag. Vi kom inte upp i standard. Ändå är det är lite lättare att smälta den här förlusten eftersom vi mötte ett bättre, sa Fagerhult Habos tränare Conny Steenberg efter matchen.

Matchfakta

Innebandy, AllsvenskanVisby-Fagerhult Habo 7-4 (2-1, 3-1, 2-2)Målskyttar Habo: Jakob Lundström, ..

Matchfakta

Innebandy, AllsvenskanVisby-Fagerhult Habo 7-4 (2-1, 3-1, 2-2)Målskyttar Habo: Jakob Lundström, Simon Hultman, Erik Olofsson, Jeff AdolfssonPublik: 623, Ica Maxi Arena Visby

Avgjordes i andra period
Det var någonstans i den andra perioden som matchen kom att avgöras. När tredje drog igång stod det 5-2.
- De vinner 50/50-duellerna och samtidigt gjorde de viktiga mål vilket stärkte deras självförtroende.
Idag blev det en inställningsfråga när Fagerhult Habo förlorade. Visby var det klart bättre laget och siffrorna ljög inte när slutsignalen gick. 7-2 blev det på Gotland.
- Vi var för naiva i anfallsspel och de fick flera mål på kontringar. Vi får inte vara så här naiva och bjuda på dem på chanser för då straffas det. Det fick vi uppleva idag.

"Inte orolig"
Förlusten innebär att Fagerhult Habo har fem poäng upp till Lindås som också tappade poäng idag. Det handlar om den eviga fjärdeplatsen som är den sista kvalplatsen uppåt.
- Vi hade en möjlighet att hänga på i toppen men förlorade, välförtjänt, förklarar Conny Steenberg.
Ändå är inte Habos tränare orolig för att laget ska missa kvalplatsen.
- Vi är inte oroliga då de viktiga matcherna som vi har kvar är hemma. Vi vet vad som krävs för att nå fjärdeplatsen.
Vad blir då nyckeln?
- Nyckeln framåt blir att vi får fart på vårat driv, vi har ständigt pil uppåt i de senaste matcherna. Det har varit ett par tuffa bortamatcher med långa resor och det är en faktor till att vi tappar poäng, avslutar Fagerhult Habos tränare.