Annons

Rexorias historia börjar för cirka ett år sedan, då bröderna Jonas och Martin Gustavsson, bestämde sig för att satsa på en ny musikalisk inriktning. De har tidigare spelat i flera olika band tillsammans men med sångerskan Frida Ohlin inleddes en ny hårdsatsning på melodisk hårdrock/metal.

– Vi letade efter en basist och en gitarrist till och var ivriga att komma igång. Men det var inte så lätt, berättar Frida Ohlin.

De sökte via seriösa kanaler och testade några kandidater men hittade inte riktigt vad de sökte.

Kock från Jönköping

– Ingen som var beredd att ge den energi som vi ville ha, säger Jonas Gustavsson.

Då började Frida Ohlin söka av Facebook och hittade en kille i Jönköping som ingen av dem hade en aning om vem det var.

– Det var bara en fruktansvärt vild chansning när jag frågade honom om han var intresserad, säger Frida Ohlin.

– Jag tänkte först - vad är det här för ett klåparband, men tyckte att det kunde vara kul att testa i alla fall, säger Cristofer Svensson.

Han flyttade från Västerås till Jönköping för 3,5 år sedan, där han jobbar som kock på Ester Kök & Bar. Spelandet hade legat på is ett tag. Men personkemin stämde och nu var de fyra i bandet.

Väljer med omsorg

Annons

Någon basist har de inte hittat ännu så Jonas Gustavsson dubblerar på bas och gitarr.

De skrev låtar och repade hårt i några månader och för ett halvår sedan gick de ut officiellt. I april släppte de fyra låtar på Spotify och det har blivit en del livespelningar. Fast de missade flertalet av årets festivaler, som redan var fullbokade när de kom igång.

– Men det har gått ganska bra hittills - vi har valt kvalitet fram kvantitet, säger Frida Ohlin.

– Vi har valt bra ställen som vi känner kan gynna oss om vi presterar bra, förklarar Jonas Gustavsson.

Årets rockröst

Nyligen spelade de i Varberg och på lördag är det Sävsjö Celebration som gäller. Sen följer en gala i Lund den 3 september och den 30 september spelar de förband åt Toxic Rose på Hell Yeah Rock Club i Linköping. Så det börjar ta fart.

Och för ett tag sedan deltog Frida Ohlin i den landsomfattande tävlingen Årets rockröst 2016. Det innebar att hon fick sjunga en låt tillsammans med Brolles och Charlotte Perrellis kompband i Aneby Folkets park den 5 augusti. Hon är nu en av 16 som kan vinna ett stipendium.

Kan bli något

– Jag hittade en annons och anmälde oss - jag trodde det gällde hela bandet, men det var bara röster de var intresserade av, säger Frida Ohlin, som får veta hur det gick den 15 september.

Till hösten planeras inspelning igen för att släppa en fysisk platta i början av 2017.

Alla i Rexoria satsar nu seriöst och de är mycket noga med allt de gör - från val av instrument till arrangerandet av låtarna. Är det något som inte funkar fullt ut så görs det om.

– Vi har fått väldigt bra respons hittills på bara några månader. Så shit - det här kan faktiskt bli någonting, konstaterar Frida Ohlin.