Annons

– Fantastiskt spännande att få bidra till att näringslivet utvecklas och därmed hela regionen. Ett fungerande och välmående näringsliv är grunden för att övriga samhället mår bra, säger Zar Vallin i ett pressmeddelande.

Zar Vallin har varit tillförordnad vd under tre månader och är alltså den som får förtroendet att leda organisation utav de 55 personerna som sökte tjänsten.

Hon kommer dessförinnan från en roll som vd för Högskoleservice AB.

– Vår roll som näringslivsorganisation är viktigare är någonsin. Vi har under många år (arbetat) med frågor som berör exempelvis infrastruktur och kompetensförsörjning. Det ska vi fortsätta med, men vi kommer också att utveckla våra medlemserbjudanden, till exempel nätverk, utbildningar och seminarier där möjlighet ges att träffas och byta erfarenheter (och) skapa nya möjligheter. Där vet vi att det finns en efterfrågan hos våra medlemmar, säger Handelskammarens ordförande Sten Norinder i en kommentar.

Annons

Zar Vallins uppdrag blir att i första hand modernisera och utveckla Handelskammaren.

– Enkelt uttryckt handlar det om att skapa mervärden för våra medlemmar. Ett medlemskap hos oss ska vara positivt för företagets tillväxt, säger Zar Vallin.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app