Annons

Efter Bromöllas överraskande förlust mot Hässleholm tidigare i veckan hade Assyriska chansen att säkra seriesegern hemma mot Räppe. Ett lag som tillhör tabellens mittskikt och inte har något att spela för i slutomgångarna.

När matchen sparkade igång på Rosenlunds IP var det förvånansvärt lite publik och hemmalaget inledde något avvaktande. I takt med att publiken hittade in blev det lite bättre spel, men speciellt bra var det inte från Assyriskas sida.

- Första halvlek är vi inte med. Jag vet inte om det var anspänning, men jag tror det är nervositet. Vi gick inte in in närkamperna och de vann alla duellspel, säger mittbacken Eddie Avdic.

"Fick oss en rejäl känga"

Räppe skulle också ta ledningen efter 20 minuter efter en omställning. Assyriska fick en gyllene chans att kvittera då laget tilldömdes en straff i minut 41, men Simon Karlsson Adjeis försök räddades av Tobias Söderberg och ställningen var 0-1 efter halva matchen.

Annons

- Vi fick oss en rejäl känga i paus och sen i andra halvlek kommer de ingenstans. Vi är där vi ska vara och får fart på bollen. Det är två helt skilda halvlekar, säger Avdic.

Assyriska spelade onekligen upp sig i andra halvlek, laget försökte och försökte framåt, men kvitteringen skulle dröja något. I minut 72 fick laget en ny straff, denna gång då en bortaspelare fick bollen på armen på egen mållinje. Domaren pekade på straffpunkten och drog även upp det röda kortet. Simon Karlsson Adjei tog revansch på sig själv och kvitterade till 1-1.

Efter kvitteringen var det bara Assyriska och laget visade bitar av vad de kan.

- Vi gör ju det. Det hade kunnat bli en vinst om vi hade haft lite tur, säger Eddie Avdic, som tror att det fanns viss anspänning i truppen inför matchen.

- Och en del kanske svävar iväg med firandet redan innan, jag vet inte. Det är mentalt det där, vi ska kunna hantera det, men man lär sig.

Fortsatt bra utgångsläge

Med två omgångar kvar att spela leder Assyriska serien med fem poäng, ett fortsatt mycket bra utgångsläge.

- Absolut. Det är inget som är kört och vi har allt i våra egna händer. Nu har vi lärt oss från den här matchen och nu får vi vara ödmjuka inför nästa och bara ösa på.

Är det enkelt att ladda om inför nästa match?

- Jag personligen tycker det. Vi kommer prata igenom dagens match på måndag om vad vi gjorde bra och dåligt. Sen är det bara att köra på, vi har haft det konceptet hela året och varför ändra på det bara för att det är lite viktigare nu, resonerar Avdic.

Jnytt-TV: Se Simon Karlsson Adjeis båda straffsparkar.