– Vi fick ett tekniskt fel med en batteriladdare och då valde man att åka tillbaka till Visingsö för att kunna reparera, säger Mårten Berggren, distriktschef för Visingsöleden.

Egenföretagaren Erik Kustberg var en av passagerarna på färjan, som avgick 05.05 från Visingsö. Han är kritisk till den senaste tidens strul med färjorna.

– Det hela gick lugnt och stilla till och det var inte panikartat på något sätt. Men det är mycket som händer med färjorna nu och jag tycker att det känns som en ohållbar situation. Man måste ju kunna lita på att färjan går. Jag bor på Visingsö och kör bland annat lastbil. Jag och flera andra är beroende av den här färjan. Vi är många hundra som berörs när det blir problem med färjorna, berättar han.

05.05-färjan hann bli omkörd av nästa färja och sjöräddningen kollade säkerhetsläget.
Foto: Erik Kustberg/läsarbild

Blev omkörda

På grund av tekniskt problem fick färjan i morse vända tillbaka och passagerarna fick byta till Braheborg-färjan. De hann under tiden strulet pågick bli omkörda av färjan som gick vid sex-tiden.

Annons

– Sjöräddningen var ute och kollade ifall något skulle hända. Det är klart att det är frustrerande när detta händer. Ingen i Jönköping hade funnit sig i om det skulle bli problem med bussarna, men det känns som att vi som bor på landet bara ska finna oss i att det blir strul med färjorna, säger Erik Kustberg, som är trött på problemet med färjorna.

– För mig är det inte aktuellt att flytta från Visingsö, men det är klart att jag som egenföretagare funderar om jag törs vidareutveckla om det händer så här mycket strul med färjorna. Vad händer om detta händer under högsäsong?

Färjan stod still på vattnet i en och en halv timme.
Foto: Erik Kustberg/läsarbild