Mariebo IK stod för en halvdan förstahalvlek och för en andra halvlek där man spelade ut Bergdalen. När matchen var över på konstgräset på Rosenlund stod också MIK som segrare med 4–1.

– Jag tror det var premiärnerver. Alla var jättetaggade och vi har väntat på det här sedan i oktober, sa Sabina Ravnell om den första halvleken.

Och det var tre vana målskyttar som nätade för hemmalaget. Frida Johansson gjorde två mål och Ellen Toivio och Sabina Ravnell stod för varsitt.

Ravnells mål var riktigt snyggt när hon fick bollen på sin högerkant och helt sonika drev sig in mot mitten innan hon avslutade med att skjuta bollen i mål.

– Jag vet inte, jag såg öppningen och i bland får man bara grotta ner sig och köra, sa målskytten själv om målet.

MIK stod alltså för en halvdan förstahalvlek där Bergdalen dessutom kunde ta ledningen med 1–0, en ledning som Frida Johansson kunde kvittera.

Annons

I den andra halvleken var det dock inget snack om var segern skulle hamna.

– Vi bestämde för att "nu kör vi" och det gjorde vi. När vi drog upp tempot orkade de inte, sa Ravnell som har fått byta position och spelar som wingback i det nya 3-5-2 som Mariebo har börjat spela.

– Jag trivs, jag gillar att vara på en kant, jag tycker att jag får använda min snabbhet mer. Nu på försäsongen har jag gjort väldigt många assists. Och det är väldigt kul, vi är ändå ett lag. Visst man kanske inte syns lika mycket om man inte gör mål men vinner vi är jag nöjd, sa Sabina Ravnell efter säsongens första match, som alltså slutade med seger, 4–1, på konstgräset på Rosenlund.