Annons

Tempoloppet avgjordes på den nya, permanenta, banan i Lekeryd. Tanken är att den ska kunna användas av allmänheten och att sm-tävlingarna ska vara årligen återkommande. Anledningen är att förbundet vill öppna upp för mästerskapsrekord på tempoloppet, vilket är svårt då loppen tidigare varit på olika banor.

Nu är banan i Lekeryd invigd. På onsdagen var det herr- och damelit som tävlade. I helgen är det övriga klassers tur att ta sig an banan. Och precis som väntat skulle det bli hemmaseger direkt. Storfavoriten Tobias Ludvigsson pallade för trycket och tog guld på tiden 38:17,56, vilket var 1:41,18 före silvermedaljören Erik Bergström,

På damsidan var det också den stora förhandsfavoriten som vann. Lisa Norén tog guldet på tiden 38:17,56 och var med det 1:14,37 före andraplacerade Nathalie Eklund.

Annons

Cykeldag i Jönköping

I samband med tävlingarna arrangerade Jönköpings kommun en cykeldag på Lillsjöplan.

– Vi tänkte att alla kanske inte kunde åka ut till Lekeryd utan ville att det skulle gå att se det här i stan också. Eftersom tempo-SM är ganska smalt försökte vi lägga till lite andra aktiviteter som kan locka också, berättar Martin Funk, enhetschef för föreningsservice i kommunen, när Jnytt tittar förbi strax efter klockan 18.

När Jnytt var på plats var det ingen större rusning till de olika aktiviteterna.

– Men det har varit en hel del folk här. Vi började ju redan vid 14 och sen är det prisutdelning vid 20. Det är utspritt under en lång tidsperiod, men det har nog varit runt 400-500 personer här, säger Funk.

Det gick bland annat att testa olika typer av cyklar och så fanns cykelköket på plats för de som ville mecka med sina cyklar.

Det var lugnt när Jnytt var på Lillsjöplan.
Foto: Erik Boström