Annons

Fem hyresgäster är redan klara till restaurangtorget.

Bada Bing Burger, hamburgerrestaurang som redan finns i Jönköping.

Zócalo, mexikanskinspirerad gatumat med ursprung i San Francisco.

Sen Street Kitchen, asiatisk street food.

Freshii, energirik snabbmat med hälsofokus.

Sushi Yama, landets största sushikedja.

Men redan innan årsskiftet kommer ytterligare två restauranger presenteras.

– Det kommer bli ett restaurang- och mattorg där fem restauranger kommer vara precis bredvid varandra och dessutom ska två nya restauranger öppna ute i kundstråket, säger centrumchef Lars Bröms till Jnytt.

När de två andra restaurangerna offentliggörs säger inte Bröms men han hoppas att det blir innan årsskiftet.

En matupplevelse

Annons

– Ett av målet med utvecklingen av nya A6 är att på ett påtagligt sätt förbättra våra kunders matupplevelse genom att utöka vårt utbud med ett flertal internationella och lokala bra matkoncept. Därtill kommer ytterligare satsning på caféer, glassbarer med mera, säger Lars Bröms.

– Restaurangerna kommer att utformas så att matgästerna kommer att välja att antingen äta i en personlig miljö nära kockarna, under en gemensam pergola med utomhuskänsla eller till och med uppe på paviljongerna.

Mat handlar alltså i fokus under den första delinvigningen. Stora Coop nystartar dessutom.

Klassiska saluhallar

– Nya A6 kommer att bjuda på en design inspirerad av urbana byggnader med stora offentliga rum som till exempel klassiska saluhallar och internationella tågstationer. Byggnader som klarar av stora flöden av människor och som möjliggöra flexibla lösningar för butiker och restauranger över tid, säger Alexander Sundberg, chef för fastighetsutveckling på Alecta som äger och utvecklar A6 Center.

– Nya A6 kommer med de nya matkoncepten i kombination med ett förbättrat shoppingutbud och tillsammans med Jönköpings stadskärna bli ett attraktivt alternativ till Sveriges största städer.