24-27 maj samlas herrlandslaget på Bosön för ett fyra dagar långt VM-förberedande läger. Nu har tre målvakter och 25 utespelare kallats till lägret, där mycket fokus kommer att ligga på att bygga vidare på anfallsspelet som landslagsstaben startade upp i VM-kvalet i februari i fjol.

I truppen återfinns fem spelare från Mullsjö AIS. Det handlar om backen Kasper Hedlund och forwardskvartetten Rikard Eriksson, Kim Ganevik, Sebastian Palmqvist och Anton Vestlund.

Ganevik och Oskar Hovlund var debutanter under EFT i Brno i april och får nu chansen att vara med i landslaget igen.

”Satsa på fräscha killar”

– Kim Ganevik och Oskar Hovlund gjorde så gott intryck på oss senast, så de får nytt förtroende. Det är kul att satsa på lite fräscha killar, i A-landslagssammanhang var de helt nya den gången och får chansen en gång till, säger förbundskapten Mikael Hill, och fortsätter:

Annons

– Det är en trupp som bygger på den grupp spelare vi har jobbat med under det år vi har varit med som ledning för laget. Det är inga större överraskningar, nu är det en stomme som det ska jobbas med in till VM.

Utveckla spelet

Även truppen till U19-herrarnas läger på Bosön 31 maj-3 juni har presenterats. Det här är startskottet för U19-herrarna, där målet är VM i Kanada i maj 2019.

Edvin Skogward från Jönköpings IK Ungdom är det lokala bidraget i truppen.

Det fyra dagar långa lägret kommer att fokusera på att utveckla det svenska spelet.

– Det känns som att topparna är starka i kullen. Vi hade sex spelare födda 2000 med i landslaget redan förra året. Flera hade betydande roller när vi vann landskamper, Hampus Ahrén var tungan på vågen i EFT i Schweiz. Han är en riktig golden boy. Det finns ett gäng till som är väldigt intressanta med spetsegenskaper, säger förbundskapten Markus Puskala i ett pressmeddelande.