Annons

I fredags begav sig galaklädda studenter mot Akademien för att delta i årets bröstgala. Likt föregående år var det auktionen med bidrag från företag i Jönköping, utskott på skolan och studenter som var galans höjdpunkt.

Annons

Bland de 45 föremål som auktionerades ut under kvällen kunde man hitta allt ifrån presentkorgar från företag, VIP-biljetter till sittningar och hemmagjord konst av studenter. Romans var det inte heller någon brist på då flera av sexmästerierna auktionerade ut dejter med sina medlemmar.

Kvällens högsta bud

Många av föremålen som auktionerades ut var bekanta sedan tidigare år. Exempelvis har presentkorgarna från Pleasure Erotic Shop blivit ett återkommande bidrag som brukar auktioneras ut till höga belopp, och i år var inget undantag. Även ”Bärsbingon” som auktioneras ut av sexmästeriet Blue Crew varje år ledde till en hetsig budgivning som slutade på kvällens högsta bud - 5000 kronor.

"Vi är otroligt stolta"

Sammanlagt samlade Cellskapet in över 77 000 kronor i samband med årets bröstgala, vilket inte räckte hela vägen fram för att bräcka förra årets insamlade belopp på närmare 86 000 kronor. Men Cellskapet är inte besvikna.

– Det är en helt fantastisk summa och vi är otroligt stolta över att vi studenter i Jönköping kan bidra med så mycket pengar till cancerforskningen, skriver Cellskapet på sin Facebooksida.