När kursen Entrepreneurship and buisness planning startade för Jessica Barrington, Hannah Gustafsson, Helmie Säll, och Elina Svelander, Linnea Svensson och Nike Moon på Marketing management programmet på JIBS visste de direkt vart de skulle ha sin utgångspunkt.

– Vi ville på något sätt stödja välgörenhet med vårt arbete och fastnade då för just bröstcancer. Det är en allvarlig sjukdom de flesta har någon slags relation till då många känner någon som drabbats. Att New Venture Show där vi ska visa upp vårt projekt dessutom ligger i oktober som är bröstcancerns månad gjorde valet ännu mer självklart berättar en av tjejerna.

"I support breast" på märket

Först låg tankarna på yoga i förmån för bröstcancer men sedan flyttades tankarna till ett märke som skulle kunna nå ut till en bredare målgrupp.

– Då vår främsta målgrupp är studenter så passade ett märke som går att fästa på ovven eller på en väska perfekt!

Annons

Märket som har formen av ett bröst med en bandroll med texten ”I support breast” på och som självklart är rosa fick namnet The Pink Boob-Patch.

Tjejerna hade i åtanke att motivet skulle kunna uppfattas som vulgärt eller stötande men kom sedan fram till att bröst är någonting naturligt och ett självklart motiv med tanke på vad syftet är. Priset för märket ligger på 30 kronor som oavkortat går till bröstcancerfonden.

Samarbete med BRO

– Vi har stöd från BRO, bröstcancerföreningarnas riksorganisation, som precis som vi vill sprida vetskapen och medvetenheten om bröstcancer. I samarbete med dem så kommer vi på mässan den tredje oktober bland annat lära ut hur man själv kan upptäcka bröstcancer på sig själv. Något som kan vara livsavgörande.

Det märks på tjejerna att de brinner för det de gör och de påpekar att det är så mycket mer än bara ett märke. Det handlar om en gemenskap, att tillsammans arbeta mot sjukdomen, att sprida ett budskap och en medvetenhet.

– Märket symboliserar ett ställningstagande mot cancern. Som individ kanske man inte tror man kan göra så mycket, men tillsammans kan vi göra skillnad.

Vill du vara med och göra skillnad och slå ditt slag i kampen mot cancern så kan du gå på mässan den tredje oktober i Campus Arena eller kontakta tjejerna på sociala medier för att köpa ditt eget Pink Boob-patch.