Annons

Filip Sandberg har efter guldsäsongen med HV71 2017 spelat i San José Barracuda i AHL. Under torsdagen stod det klart att Sandberg bryter det tvåårsavtalet han skrev med klubben för att återvända till HV71.

– En otroligt skön känsla att komma tillbaka till HV71 och Jönköping som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är oerhört taggad för att komma tillbaka och dra på mig HV-tröjan igen och spela inför vår underbara hemmapublik i Kinnarps Arena, säger Sandberg i ett pressmeddelande.

Det nyskrivna kontraktet med guldvinnaren från 2017 är skrivet till och med 2021.

– Vi vet vilken duktig spelare vi får i Filip. Han var bärande i vårt lag i flera år innan han åkte till Nordamerika och vi är övertygade om att han kommer vara det även i framtiden, säger Johan Hult.

Eftersom Sandberg hade skrivit ett kontrakt med HV innan han åkte över till Nordamerika var han så att säga fortfarande klubbens spelare nu när han återvände.

Annons

– Det är så NHL-avtalet fungerar. Samma sak gäller för David Ullström och Lawrence Pilut om de skulle bryta sina kontrakt, förklarar Johan Hult för JP-sporten.

Sandberg hade med andra ord kunnat ställa krav även om HV inte hade varit så intresserade av att ta honom tillbaka.

– Men vi ville definitivt ha honom, det hade vi velat oavsett tabelläge, och han vill spela i HV, vilket väl visas av att kontraktet förlängdes, säger Hult.

– Han flyger på lördag, kommer till Jönköping på söndag, kan förhoppningsvis träna på måndag och vara spelklar till matchen mot Brynäs på torsdag.

Fotnot: JP-sporten har sökt Filip Sandberg

SHL