Den var klockan 20.25 den 28 oktober som två maskerade män kom in på Coop i Norrahammar och hotade personalen med en kniv och en machete. De tvingade till sig en mindre summa pengar och lämnade platsen.

Allt syns på den film från övervakningskamerorna som polisen släppte för att få in tips från allmänheten.

– Min uppfattning är att det är två personer i 20-årsåldern och vår förhoppning var att någon skulle känna igen sättet de rör sig på eller annat, säger Marcus Holm, utredare för lokalpolisområdet Södra Vätterbygden.

Många tips

Han berättar att polisen har fått in många tips efter att filmen släpptes, men det visade sig att flera inte haft med saken att göra. Dock kvarstår ett tiotal tips som bedöms vara intressanta.

Annons

– Utredningen pågår, och tipsen har vi värderat lite olika. Men vi väntar fortfarande på resultat från NFC, Nationellt forensiskt centrum. Det är till NFC som vi skickar alla spår för en teknisk utredning, berättar Marcus Holm.

Vad är det för spår ni har hittat på platsen?

– Det vill jag inte gå ut med, eftersom vi inte har bearbetat den tekniska undersökningen alls då vi inte fått svar om resultatet. Men vi har hittat spår som har med brottet att göra.

Kan ta tid

Marcus Holm vet inte när den tekniska undersökningen kan bli klar, men han räknar med att det kan ta tid då ingen sitter frihetsberövad för brottet.

– Om någon sitter frihetsberövad så brukar dessa undersökningar ha förtur.

Men om någon plötsligtskulle gripas för brottet så skulle man skynda på med den tekniska undersökningen?

– Ja, men jag har svårt att se att någon skulle gripas innan vi har fått svar på den tekniska undersökningen. Om det inte kommer in något väldigt bra tips nu förstås.