Annons

Helt fullsatt var det inne på Fokus bio i Jönköping när det var dags att inviga filmfestivalen. Och visst passade det bra att smita in i en biograf när regnet öste ner. Riktigt filmväder med andra ord. Kommunalrådet Mats Green invigningstalade och hoppades att många skulle passa på att gå på film och diskutera en massa under veckan.


Mats Green hoppas alla tar chansen att se bra film i veckan...

Som gäster kom också premiärfilmens regissör, Ella Lemhagen tillsammans med Gustaf Skarsgård och Torkel Petersson som har huvudrollerna i filmen. De intervjuades av Britta Amft, projektledare för årets festival. Trion fick långa applåder och många skrattade gillande när de berättade om när de spelade in filmen.

AnnonsInnan det var dags för Gustaf och Torkel att lämna Jönköpingspubliken i biomörkret och springa ut i regnet för att hitta något att äta passade Jnytt.se på att ställa några frågor.

Vad är det bästa med Patrik 1,5?
- Den jobbar på långsamt, säger Torkel som menar att det byggs upp en kärlek mellan publiken och karaktärerna. Filmen jobbar i det tysta.

Vad gillar ni själva för film?
- Jag gillar dåliga filmer från Amerika, säger Gustaf som också gillar filmer med politiskt djup i.
- Jag älskar kvalitetsfilm från Tyskland, England och Frankrike, säger Torkel.

När killarna får välja ut varsin film från filmstället inne på biblioteket blir det följande filmer: Du levande; Garden State och Deliverance. Tre heta filmtips med andra ord.