De tre finalisterna är ledare som under 2017 har förverkligat en digital förändringsresa och lyckats åstadkomma mätbara resultat inom sina verksamheter.

Det har varit en intressant urvalsprocess med många intressanta nomineringar. Det är nu andra året som Poolia delar ut priset och de anser att digitalisering fortfarande känns som en av de viktigaste men också svåraste frågan för chefer och företagsledare.

- Vi har fått in ett 20-tal nominerade som alla varit modiga och utmanade i sina roller. Men det är tre personer som sticker ut lite mer och som har imponerat lite extra, säger Charlotte Järeby Hellman, Vice VD på Poolia.

Finalisterna går vidare till Jönköpingsgalan den 21 april där vinnaren koras.

- Vi på Poolia tycker detta pris är viktigt eftersom digitaliseringen fortfarande är en av de största utmaningarna som dagens företag och ledare står inför. Det krävs både kompetens, mod och förändringsvilja för att driva igenom stora förändringar. Att lyfta förebilder är ett sätt att motivera fler att göra samma resa. De chefer och ledare som ser potentialen med digitalisering har alla möjligheter att bidra positivt till fortsatt långsiktigt värdeskapande för sina verksamheter, säger Charlotte Järeby Hellman.

Annons

De nominerade är...

Simon Warner Zankl

Simon Warner Zankl - Trustcruit

Simons idé om datainsamling i rekryteringssammanhang tvingar en hel bransch att förändra sitt sätt att bemöta kunder. Han har vågat ge upp en affärsidé och tänka om för att hitta rätt och genom mod och prestigelöshet i sitt ledarskap en digital produkt som används av flera av de största företagen inom rekrytering.

Pernilla Gustavsson

Pernilla Gustavsson – Axfood

Axfoods SSC i Jönköping har under året implementerat RPA (Robot Process Automation) i ett flertal olika ekonomiska processer och i en verksamhet fokuserad på transaktioner utvecklats till ett kompetenscenter. Pernilla har genom sitt ledarskap där engagerat sina medarbetare och vänt rädsla till nyfikenhet. Framgången på kontoret i Jönköping har dessutom smittat av sig på flera delar i koncernen.

Niclas Hansson
Foto: Martin Bergström

Niclas Hansson – EVRY

Niclas är en digital kraft med ett engagemang kring digital transformation som inte liknar någon annans. Han leder en avdelning på EVRY som bara jobbar inom detta område och är en fantastisk idéspruta, entusiasmerande ledare och med förmågan att se till helheten med människa, affär och teknik.

Info om priset Årets Digitala Ledare

Förändringsprocesser innebär alltid både utmaningar och möjligheter för en verksamhet. Men i dessa processer utmärker sig också gott ledarskap särskilt tydligt. Digitaliseringen är ett faktum och något som påverkar alla branscher. Vi på Poolia vill därför lyfta och hylla de chefer som lyckats med sin digitala förändringsresa och också stötta de som står inför det.

Priset kommer att gå till en chef och ledare, verksam i Jönköpings Län, som under 2017 har lanserat och förverkligat en digital förändringsresa inom sin verksamhet. En modig chef som har vågat utmana sig själv, sin chef och sina medarbetare genom att digitalisera och utveckla arbetssätt, processer eller tankesätt.

I juryn för priset Årets digitala ledare återfinns Charlotte Järeby Hellman, Vice VD Poolia, Frida Boklund, Regionchef Företagarna, Anna Trinks, Registerhållare Qulturum (vinnare 2016), Daniel Eriksson, Affärsutvecklare Toxic, Cecilia Björkegren, Rekryteringskonsult Poolia samt Joel Davidsson, Affärsutvecklare på Science Park.

Jönköpingsgalan 2018

Drivkraften i vår region finns hos människor som vill skapa utveckling och med denna energi ..

Jönköpingsgalan 2018

Drivkraften i vår region finns hos människor som vill skapa utveckling och med denna energi stärka vår gemensamma kraft.

Det är dessa hjältar vi vill hylla på Jönköpingsgalan. Under galan delas det ut nio priser med olika syften och målsättningar. Gemensamt för alla priser är att de föregås av en urvalsprocess där tre finalbidrag går vidare till Jönköpingsgalan den 21 april.

Jönköpingsgalan 2018 arrangeras den 21 april i Munksjömagasinen i Munksjöstaden. Läs mer om alla nomineringar och prisutdelare på jönköpingsgalan.se.