Annons

På onsdagen kom beskedet att både Gabriella Strandberg och Ellen Svensson hade blivit uttagna i damernas trupp till Finnkampen. Dagen efter stod det klart att JIK blir representerat även på herrsidan.
Det handlar om målvakten Jonas Wängefors och forwarden Jacob Larsson, som därmed får dra på sig landslagströjan för första gången. Larsson, som är född 1997, står noterad för sex mål och tre målgivande framspelningar på 15 allsvenska matcher den här säsongen. Jämnårige Wängefors har fått begränsat med speltid eftersom Gustav Jansson oftast har varit förstavalet mellan stolparna.

”Vill ta för sig”
Finnkampen spelas i finska Esbo 6-7 februari. Dubbelmötet är säsongens två sista landskamper för U19-herrlandslaget, och därför är det hög tid att visa upp sig inför framtiden för spelarna.
– Ett svenskt landslag går in för att vinna, det här är inget undantag. Vi vill att killarna tar chansen nu och visar att de vill ta för sig. Det här är ju deras sista chans på U19-nivå, säger förbundskapten Markus Puskala i en kommentar.

JIK