– Tanken med eventet är att det kunde va en kul idé att ta med levande ljus och hålla i en yogaklass när det väl släcks ner under Earth Hour. En hel del från den vanliga yoga-gruppen kommer nog hänga med, och min förhoppning är att det ska komma många nya som inte vanligtvis utövar yoga, säger Frida Malmquist.

Frida Malmquist driver en yoga- och massagestudio i Habo, och är både utbildad massör och yogalärare. I vanliga fall brukar maxantalet i hennes studio rymma upp till 14 deltagare, men med tanke på att de ska hålla till i Alléhallen lär många fler få plats. Passet kommer att vara tillgängligt för alla som är intresserade, män och kvinnor, unga och gamla, och speciellt de som inte har prövat på yoga tidigare.

”Mer än fysisk träning”

– Yoga är ett fantastiskt sätt att få lära känna sin egen kropp. Yoga är egentligen mycket mer än bara fysisk träning. Det handlar också mycket om mental träning, att lugna sinnet och att lära sig att vara lite mer i nuet, förklarar Frida.

Annons

– Det kan ju vara lite svårt för många att varva ner med tanke på det höga tempot det här samhället rullar på i. Jag tror också att det är lätt att ibland tappa bort oss själva med tanke på allt som ska göras och hinnas med, och då är yoga ett bra sätt att knyta an till sig själv, säger Malmquist.

Samlas med ljus

Passet kommer att äga rum i Alléhallen i Habo under kvällen där deltagarna samlas med värmeljus och någon form av träningsmatta. En del av pengarna som kommer in på inträdet är tänkt att gå till Världsnaturfonden, med tanke på kvällens tema.

– Det är min förhoppning att så många som möjligt sluter upp till det här för att göra en god sak för miljön, och att de samtidigt kan ha ett roligt pass tillsammans, säger Malmquist.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app