Annons

Det har spekulerats om en övergång ett tag, och på lördagen kom J-Södra och Stian Aasmundsen överens om ett tvåårskontrakt.
– Ja, vi blev eniga i morse. J-Södra har visat ett stort intresse, och för egen del tycker jag att allsvenskan är en spännande liga. Jag vill fortsätta spela på den högsta nivån, säger Aasmundsen till Jnytt.
Aasmundsen – som förra säsongen spelade med Mjøndalen i Tippeligaen, Norges motsvarighet i allsvenskan – provspelade med J-Södra för snart två veckor sedan och sedan dess har det ryktats om en övergång.
Det saknades emellertid inte intresse från andra klubbar. Enligt norska medieuppgifter var även Mjøndalen, Fredrikstad, Sarpsborg, Start och Bodø/Glimt med i bilden.
– Jag tycker det känns intressant med J-Södra eftersom klubben gör sin första säsong i allsvenskan. Sedan gillar jag att klubben är väldigt tydlig med att man vill vara ett spelande lag och spela genom mitten, säger nyförvärvet.

”Inget nytt”
Stian Aasmundsen ansluter till sin nya klubb i början av nästa vecka och han kommer följa med på träningslägret till USA.
– Vi tror att det är en spelare som kan bidra både på och utanför planen, så det känns jättebra. Han gjorde en bra säsong i fjol och har dessutom en bra personlighet och bra karaktär. Vi tror att han kommer passa in i gruppen, säger Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i J-Södra, till Jnytt.
– Fotbollsmässigt innebär detta att konkurrensen på vårt mittfält ökar. Vi får in en spelare med hög arbetskapacitet men som även har bra speluppfattning och passningsspel. Vi tror att vi kan få mycket nytta av honom.

”Väljer att passa”
Stian Aasmundsen blir det fjärde nyförvärvet efter Dzenis Kozica, Johan Gulliksen och Moses Ogbu.
Enligt Sport-Expressen är J-Södra även intresserat av mittfältaren Pawel Cibicki, som har fått begränsat med speltid i Malmö FF.
– Jag väljer att passa på den. Det är mycket rykten om spelare den här tiden. Vi tittar hela tiden på vad som kan komplettera vår trupp så får vi se vad det resulterar i, säger Christer Persson.