Annons

Säsongen började bra för Mullsjö. 11-3 hemma mot Sirius. Därefter har laget förlorat mot topplagen Storvreta och Falun, samt hemma i derbyt mot Jönköpings IK.

På onsdagskvällen kom nästa smäll. Detta när Linköping vann SSL-matchen hemma i Linköping Sporthall med 5-3.

– Vi har sju skott på mål efter 40 minuter och det är inte för att vi inte har boll, utan snarare för att vi är lite bekväma kanske. Vi tar oss inte till de farliga ytorna, säger Kim Ganevik.

Hemmalaget gjorde både 1- och 2-0 i den första perioden. I den andra blev det 3-0 och uppförsbacke Mullsjö inför den tredje. Då gjorde Simon Palmén 4-0 och backen blev brantare, för brant skulle det visa sig.

Skapade nerv i tredje

Men gästerna gjorde ett försök. Kasper Hedlund satte 4-1 innan hemmalaget gjorde mål igen. Därefter missade Jan Zaugg en straff innan två snabba mål av Hedlund och Ganevik skapade nerv i matchen med 3:25 kvar att spela.

Annons

– I tredje finns det bara en väg att gå för oss och då släpper vi på grejerna, säger Ganevik och fortsätter:

– Jag tycker nog att vi har chanser för att kvittera. Det känns som att vi trycker tillbaka dem bra och vi har några fina lägen. Vi har två bollar i ribban, men det är där vi är just nu. Det är talande för var vi befinner oss.

Trots jakten på fler mål hittade gästerna inte rätt fler gånger och matchen slutade 5-3.

– Det är svårt att summera redan nu, men överlag är det lite för lamt. Vi måste kavla upp ärmarna och börja visa att det betyder något. Vi kan inte låta matcherna ticka iväg, men det är långt kvar på säsongen och kan vi ta en trea vet vi att vi kommer igång, säger Ganevik som dock medger att det är tungt i Mullsjö-lägret för närvarande.

– Det är det. Man vill ju vinna matcherna och bygga vidare på det. Men samtidigt är det upp till oss själva. Man får det man förtjänar och vi måste fortsätta tro på det vi gör, gör vi det så ska det nog bli bra.