Annons

Larmet om den första bilbranden kom in via SOS Alarm strax innan klockan ett på natten. Enligt uppgifterna som kom in till SOS Alarm pågick då en bilbrand på Kärrhöksgatan på Råslätt.

Foto: Läsarbild 
Foto: Läsarbild 
Foto: Läsarbild 
Foto: Läsarbild 
Foto: Läsarbild 

Räddningstjänsten uppger att branden inträffat på ett parkeringsdäck och att branden sedan spridit sig till sammanlagt fem bilar som stod parkerade intill varandra.

Nyss parkerat där

En kille Jnytt pratat med hade gått och lagt sig för att sova när hans pappa knackade på dörren och berättade att det brann på parkeringen där de för bara någon timme sedan hade parkerat på.

– Jag klev upp och slängde på mig lite kläder för att kontrollera vilka bilar som stod i brand. På vägen dit träffade jag på en tjej som hade någon sorts panikattack. Jag frågade om hon behövde hjälp men hon satte sig bara ner, berättar vittnet.

Annons

Han berättar att räddningstjänsten och polisen arbetade snabbt och välorganiserat.

– Brandmännen verkade ha fullt upp med att få ordning på elden. Poliser gick omkring för att samtala och fråga de boende som hade kommit ut på gatan och tittade på elden, berättar han.

Brand i Bankeryd också

Vid halv två fick räddningstjänsten nästa larm om bilbrand, den här gången på Attarpsvägen vid Attarpsskolans parkering i Bankeryd. Även den bilbranden hade spridit sig till en bil som stod parkerad intill.

Enligt räddningstjänsten ska inga personer ha skadats i samband med bränderna och det var inte heller någon risk för att bränderna skulle spridas till något annat än de andra bilarna i närheten.

Räddningsstyrkor från Jönköping som Bankeryd släckte bränderna under natten.

– Larmen kom in via 112, så det kan ha varit allmänheten som upptäckte bränderna och slog larm. Vi har ingen misstänkt i nuläget, men har upprättat anmälningar om skadegörelse, berättar Peter Ström, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla Jnytt!

Ladda ner Jnytts app!