Annons

Det var under onsdagens eftermiddag ock kväll som ett flertal bilar som varit parkerade i p-huset Smedjan på Södra Strandgatan i Jönköping repades.

- Vi har fått in 14 anmälningar om skadegörelse, säger Johan Klahr på polisen i Jönköping.

En som fick sin bil repad var Eric Erlandsson.

- Min sambo var på kvällskurs mellan 18 och 21:30 ungefär och när hon kom tillbaka till p-huset var det cirka 15 bilar med rejäla repor, säger Eric Erlandsson från Taberg till Jnytt och fortsätter:

- Det är någon eller några som måste gått runt för det var djupa spår på båda sidor på alla bilar, de har nog inte haft bråttom och det var mycket nya bilar. Det kommer bli höga kostnader för försäkringsbolagen.

"Blir uppgiven och upprörd"

Erlandsson säger att hans och sambons bil förmodligen var det av fordonen som var minst skadad. Han sambo berättade att flera av de andra bilägarna stod runt sina bilar och ringde till polisen efter skadegörelsen.

Annons

- Det känns ju tråkigt, och man blir uppgiven och upprörd, säger han om att få sin bil repad. En bil som dessutom var nyköpt.

Söker vittnen

Polisen vill nu komma i kontakt med eventuella vittnen som kan ha upplysningar att ge i samband med skadegörelsen.

- Det kan vara både små och stora saker som kan vara av intresse för polisen, säger Johan Klahr. Det här är ju ett brott som drabbar den enskilde hårt, speciellt ekonomiskt. Man kan kontakta polisen på 114 14.

Relaterat: Man anhållen - gjorde inbrott

Natten till fredagen greps en man i samma parkeringshus då han gjorde inbrott i parkerade bilar. Polisen tror inte att de båda händelserna har något samband.

Få nyheter direkt i telefonen, ladda ner Jnytts app.