Det gäller att beväpna sig med en stor portion tålamod om man kör bil till och från Jönköping denna vecka. Just nu råder mycket långa köer både i södergående och norrgående riktning på E4. Orsakerna är en tidigare olycka vid Ekhagen samt asfalteringsarbetet vid Huskvarna.

Det är dock inte enbart på E4:an som det råder kaos, många försöker lämna motorvägen och hoppas på mindre trafik på de mindre vägarna. Men även där är det tjockt. Läsare berättar om köer på bland annat Norra Strandgatan, i Vättersnäs samt på Kungsleden.

Flera olyckor

Det har även inträffat flera olyckor i trafiken under tisdagen. Strax innan halv fem var en personbil inblandad i en olycka på E4:an i södergående fil vid avfarten till A6. En personbil körde av okänd anledning in i mitträcket och blev ståendes i omkörningsfilen.

Annons

Trafiken kunde flyta förbi olycksplatsen med begränsad hastighet och bilen fick bärgas från platsen.

Ingen person rapporteras ha skadats i olyckan.

Olycka i Göteborgsbacken

Tidigare under eftermiddagen var flera fordon inblandade i en trafikolycka i Göteborgsbacken. En personbil kom i kläm mellan en lastbil och ett vajerräcke i backen. Hur olyckan uppstått är inte klarlagt.

Ingen person skadades i olyckan och trafiken kunde sakta flyta förbi under tiden som räddningsarbetet pågick. Bilen fick bärgas från platsen.