Annons

Sent i lördags kväll inträffade en svår trafikolycka mellan en lastbil och en personbil på riksväg 30 mellan trafikplats Stigamo och Hok. En man i 35-årsåldern och hans tvååriga dotter, som färdades i personbilen, avled omedelbart. De två personer som åkte i lastbilen fördes i ambulans till sjukhus men skadades inte allvarligt.

– Olyckan skedde på en raksträcka ungefär tre kilometer från Stigamokrysset. Personbilen kom från Blekingehållet, medan lastbilen körde mot Hok. Som det ser ut nu verkar lastbilen ha kommit över på fel sida vägen, men anledningen till det är okänd, säger Christer Ekdahl, gruppchef för polisens trafikutredningsgrupp.

Kan väglaget ha spelat in?

– Det är svårt att säga, men det var inte extremt halt i alla fall.

"Är lite i chock"

Annons

Både lastbilen och personbilen togs i beslag för en teknisk undersökning som genomfördes under måndagen.

– Vi har tittat på båda fordonen och på lastbilens färdskrivare, och den visar att föraren har hållit sig inom hastighetsbegränsningen. Vi vet inte hur fort bilföraren körde, men inget tyder på att det var exceptionella hastigheter, säger Ekdahl.

– Vi har hållit ett första förhör med de två som färdades i lastbilen och vi ska hålla ytterligare förhör med dem om omständigheterna. De flesta som råkar ut för något sådant här är lite i chock efter att det hänt.

Ingen misstanke om brott

Polisen rubricerar i nuläget olyckan som vårdslöshet i trafik, men enligt Ekdahl är det inte säkert att den rubriceringen håller. Lastbilschauffören är i nuläget inte misstänkt för brott.

– Utredningen går vidare dels genom att identifiera de avlidna och sedan höra anhöriga till mannen, och under tiden får vi avvakta rättsläkarens utlåtande. Sedan ska Trafikverket och deras haverikommission titta på olycksplatsen, säger Christer Ekdahl.

Få snabba nyheter - ladda ner Jnytts app