Annons

En bilverkstad i Taberg utsattes för ett rån vid 20-tiden på måndagskvällen. Flera gärningspersoner lämnade sedan platsen i bil.

– De har kommit i bil och lämnat i bil, vi har mycket patruller ute i området och även på brottsplatsen och hör personalen på plats och eventuella vittnen, berättade polisens presstalesperson Erik Terneborn runt klockan 21.

Flera personer ska ha varit på plats och jobbat i verkstaden när rånarna slog till, men ingen ska ha kommit till fysisk skada.

Bytte flyktbil

Polisen meddelade vid 21:40 att fyra personer, samtliga män i 20-årsåldern, hade gripits och att de initialt misstänks för rån av normalgraden. Gärningspersonerna stoppades av en polispatrull på länsväg 650 vid Vederydssjön.

Brottsplatsen spärrades av för att polisen skulle kunna genomföra en brottsplatsundersökning. Bilen gärningspersonerna färdades i togs i beslag och likaså den första flyktbilen.

Annons

– De hade bytt bil innan de greps, säger Erik Terneborn.

”Burdust tillvägagångssätt”

Brottsrubriceringen ändrades senare till grovt rån.

– Det har inte förekommit skjutvapen eller våld, men tillvägagångssättet vid rånet ska ha varit väldigt burdust, säger Erik Terneborn på tisdagsmorgonen.

Det som stals vid rånet var pengar och tobak. Värdet på detta är dock okänt.

Vet du mer? Mejla Jnytt.