Annons

Under en timmes tid, ungefär mellan klockan 16 och 17, kom det in flera larm om översvämning i ett par källare efter regn på en adress i Tenhult öster om Jönköping.

Räddningsstyrkor från Huskvarna och Jönköping larmades med ett tiotal personal till platsen.

När räddningstjänsten kom fram till den adress som det första larmet kom ifrån hade vatten runnit utifrån och ner i källaren. Räddningstjänsten hjälpte till att pumpa ut vattnet från källaren samt bistå med hantering av vattenpåverkat lösöre.

”Pumpa bort vatten”

Under tiden som räddningstjänsten arbetade på den första adressen kom det in larm om översvämningar på ytterligare en handfull adresser. Dessa kontrollerades och räddningstjänsten bistod med motsvarande åtgärder som på den första adressen.

– Jag vet att det har regnat mycket och att det har kommit in vatten i källare i fyra-fem olika byggnader. Vi är där och hjälper till att pumpa bort vatten, säger David Högberg, inre befäl vid räddningstjänsten, strax efter klockan 17.

Annons

Kontakta försäkringsbolag

Räddningstjänsten har inte fått in några uppgifter om att någon av byggnaderna har fått stora skador.

– I de första husen vi åkte till var det inga stora skador på lösöre, men vid de andra vet jag inte hur det ser ut, säger Högberg.

Respektive fastighetsägare kommer att kontakta sina försäkringsbolag för den fortsatta saneringen efter vattenskadorna.

Inga personskador har rapporterats från platsen.