Annons

Noah Shamoun tränade med 2. Bundesliga-klubben Greuther Fürth för första gången i somras och nyligen var han på återbesök under två veckors tid. Men den här gången följde pappa Rubel Shamoun inte med på resan.

– De tycker att det gick bra och vill ha honom, men det måste fungera utanför planen också. Det gick bra när han var där, men det var långtråkigt när de andra gick i skolan och han själv bara väntade på träningen. Vi väntar på att de ska hitta en person som är lärare och som kan gå bredvid. Den personen måste kunna både svenska och tyska, säger Rubel Shamoun.

Enligt Rubel Shamoun finns fler utländska klubbar med i bilden.

– Det finns förslag att ta ställning till eftersom fler klubbar har visat intresse. Men vilka det är vill jag inte gå in på, säger han.

Annons

”Föras över hit”

Noah Shamoun tränar för tillfället med Assyriska IK, och det kan bli aktuellt med en övergång till den nyblivna division 1-klubben.

– Han kommer att föras över hit så får vi se vad som händer. Ett alternativ är att han tränar här och blir utlånad till en annan klubb, säger Rubel Shamoun, som är sportchef i Assyriska.

Det verkar däremot inte bli någon fortsättning i Husqvarna FF, som har tappat många spelare i U19-truppen, även om allt inte är skrivet i sten ännu.

– Som det ser ut nu blir han inte kvar där, men allt är öppet. Inga dörrar är stängda någonstans. Han har haft en bra tid i HFF och utvecklats där, säger Rubel Shamoun.

Jörgen Larsson i Husqvarna FF uppger för Jnytt att det inte alls stämmer att föreningen har tappat många spelare från sitt U19-lag.

– Jag sköter träningen lite fortfarande och vi hade nio spelare med från U19-laget senast, säger Larsson till Jnytt.