Annons

Klockan 7.39 larmades SOS om en singelolycka med en buss på länsväg 993, gamla riksettan, strax söder om Ölmstad mellan Gränna och Huskvarna. Det var buss 101, som färdades åt Jönköpingshållet, som gled av vägen och välte ner i ett dike.

Polisen har nu utrett att bussen hade 21 passagerare vid olyckstillfället, totalt var därmed 22 personer drabbade. Åtta personer har transporterats i ambulans till Länssjukhuset Ryhov, medan 13 personer har förts till Rosenhälsans vårdcentral. En passagerare hämtades av föräldrar på olycksplatsen. Enligt ett pressmeddelande från akutkliniken på Ryhov har ingen skadats allvarligt.

– Samtliga passagerare var ute ur bussen och vid medvetande när vi kom till platsen, säger räddningstjänstens insatsledare Jerker Sturedahl.

Stopp åt båda håll

Enligt Trafikverket är det stopp i båda riktningar mellan Siringe och cirkulationsplats Ölmstad. Vägen beräknas kunna öppnas för trafik igen först klockan 19.00, och Trafikverket uppmanar trafikanter att välja andra vägar.

Annons

Räddningsresurser från Gränna, Huskvarna och Jönköping har varit på plats.

Polisen har inlett en utredning och kommer att utreda olycksorsaken. Bussen är tagen i beslag för teknisk undersökning, uppger polisen.

"Utreds väldigt noga"

Från länstrafikens sida har man ännu inga uppgifter om vad som orsakade olyckan.

– Vi får hänvisa till väglaget, sedan får vi se vad polisen kommer fram till. Den här typen av olyckor utreds väldigt noga, säger trafikutvecklare Erik Andersson.

Enligt Andersson var det relativt få passagerare på den här turen.

– Den här linjen är vår största regionala busslinje och på den här turen brukar det vara fullsatt. Det var tur i oturen att det är höstlov, men det är illa nog att över 20 personer drabbades, säger han.

Vet du mer? Har du bilder? Maila Jnytt!

JnyttTV. Intervju med räddningstjänstens insatsledare Jerker Sturedahl.

Läs mer: Olyckskaos efter nattens snöoväder